Izbornik

Dječja izvedba “Priča iz davnine”

Dječja izvedba “Priča iz davnine”

suma_striborovaU Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski 19. svibnja 2011. svečano je obilježeno 50 godina rada Poliklinike SUVAG, predstavom “Priče iz davnine”, koju su izvela djeca. Taj je događaj, kao predstavnica Ureda pravobraniteljice za djecu, pratila savjetnica Tanja Opačak.

U povodu  50. obljetnice Poliklinike SUVAG – Zagreb  te 15. obljetnice Centra za umjetnu pužnicu, u Zagrebu se od 19 do 21. svibnja održava VII. Međunarodni simpozij verbotonalnog sistema “Čovjek i govor”. Svečano otvaranje simpozija, na kojem prisustvuju sudionici iz 21 zemlje, bilo je upriličeno zajedno sa svečanom glazbeno – scenskom priredbom „Priče iz davnine“ u kojoj su sudjelovala brojna djeca polaznici programa obrazovanja i rehabilitacije u Poliklinici SUVAG.

Svečanom obilježavanju 50 godina uspješnog rada te otvaranju simpozija, nazočili su brojni predstavnici državnih tijela i institucija, bivši i sadašnji djelatnici SUVAG-a bake i djedovi, roditelji i djeca.

Djeca polaznici SUVAG-a su, uz podršku voditeljica i u režiji Krešimira Dolenčića, provela gledatelje u prepunoj Dvorani Lisinski, kroz bajkoviti svijet ispunjen maštom i kreativnošću. Simboličnim putem iz mračnih i začaranih  dijelova “Šume Striborove” do susreta sa suncem i svjetlošću iz priče Ivane Brlić Mažuranić “Sunce djever i Neva Nevičica” djeca su kroz pjesmu, glumu i ples pokazala svoje dosege i uspjehe rehabilitacije sluha i govora te obrazovanja na primjeren način. U predstavi su sudjelovala i djeca polaznici škole stranih jezika po Audiovizualna globalnostrukturalnoj metodi (AVGS) koja se primjenjuje u SUVAG-u.