Izbornik

Dječji radovi o zaštiti i spašavanju

Dječji radovi o zaštiti i spašavanju

DUZUS.dvorana_580Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS) drugu godinu zaredom, u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje, organizira natječaj za likovne, literarne i video/foto radove djece i mladih predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta te djece i mladih s teškoćama u razvoju. Tema ovogodišnjeg natječaja bila je “Katastrofe i snage zaštite i spašavanja”, a svečana dodjela nagrada i izložba dječjih radova održane su 16. svibnja 2012. u Novinarskom domu u Zagrebu.

Ova aktivnost dio je programa edukacije djece za sigurno postupanje i razvoj sigurnosne kulture, s ciljem razvijanja i promicanja svijesti kod djece o postojanju rizika od katastrofa te o mogućnostima zaštite. Na natječaj su prijavljena 202 likovna, 65 literarnih te 18 foto radova djece i učenika iz različitih krajeva Hrvatske, a nagrade su dodijeljene u osam kategorija.

Uz brojnu djecu, njihove voditelje, roditelje i predstavnike institucija, na skupu je bio  ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić te izaslanica Predsjednika RH Zrinka Vrabec Mojzeš, koji su se djeci prigodno obratili, uz ravnatelja DUZS-a Jadrana Perinića. Na svečanosti dodjele nagrada sudjelovala je i pravobraniteljica za djecu Mila Jelavić

Iz DUZS-a su najavili da će se ova aktivnost nastaviti i sljedeće godine te su pozvali djecu da se svakako uključe.

Više o ovom događaju i dodijeljenim nagradama pročitajte na internetskoj stranici Državne uprave za zaštitu i spašavanje. (Foto: www.duzs.hr)