Izbornik

Dodijeljena Nagrada “Luka Ritz”

Dodijeljena Nagrada “Luka Ritz”

 

Nagrada luka ritz 2015Na svečanosti u Gradskoj skupštini, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Darinko Kosor uručili su 16. studenoga 2015., na Međunarodni dan tolerancije, Nagrade “Luka Ritz – Nasilje nije hrabrost”. Ovogodišnje dobitnice nagrade su Ljubica Marinčić, učenica Osnovne škole Grigor Vitez u Zagrebu i Dora Cesarec, učenica Prirodoslovne škole Vladimir Prelog u Zagrebu.

Učenice su nagradu dobile zbog sudjelovanja u brojnim humanitarnim aktivnostima koje uključuju aktivni angažman u dobrovoljnim akcijama skupljanja sredstava za potrebite i dobrovoljnog rada za dobrobit društva, kao i zbog rješavanja konfliktnih situacija s vršnjacima te zbog drugih izvrsnih postignuća.
Gradonačelnik Bandić čestitao je dobitnicama istaknuvši kako je njihov primjer motivirajući za njihove vršnjake, ali i druge građane. Posebno je zahvalio roditeljima preminuloga Luke Ritza, Suzani i Renu Ritzu, koji su također nazočili svečanosti.
Nagrada “Luka Ritz” pokrenuta je 2009. u znak sjećanja na zagrebačkog mladića koji je preminuo od posljedica nasilja, ali i kao izraz solidarnosti sa svim mladim žrtvama nasilja i poziv na toleranciju i nenasilje.
Na svečanosti je bila i pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić. (Foto: www.zagreb.hr)