Izbornik

Dodijeljene nagrade “Oboji svijet!”

Dodijeljene nagrade “Oboji svijet!”

oboji svijet webU povodu Međunarodnog dana tolerancije 16. studenoga 2015., u zagrebačkom kazalištu “Trešnja”, održana je svečana dodjela nagrada “Oboji svijet!”, u sklopu projekta koji provodi Forum za slobodu odgoja pod nazivom “Oboji svijet šarenim bojama tolerancije”, a koji je usmjeren na promicanje tolerancije i mirnog rješavanja sukoba među učenicima osnovnih i srednjih škola. Tom prigodom izloženi su učenički likovni, literarni i drugi radovi pristigli na istoimeni natječaj, a u prigodnom programu djeca su govorila o toleranciji, nenasilju, jednakosti te o aktualnim događanjima u društvu, poput izbjegličke krize. Na svečanosti je bila i pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić.

Tijekom ovogodišnjeg natječaja Foruma za slobodu odgoja pristiglo je više od 560 radova, koje je izradilo više od 1600 učenika iz 19 županija Hrvatske. Mnogi od njih iznenađuju kreativnošću u inovativnošću i reflektiraju aktualne pojave iz naše svakodnevice te i tako svjedoče o dječjem promišljanju svijeta i sudjelovanju djece u društvu.
Više o ovom događaju pročitajte na stranicama Foruma za slobodu odgoja, gdje se može naći i poveznica za pristup svim dječjim radovima kao i popisu nagrađenih učenika i učenica.