Izbornik

Dodjela Nagrade “Luka Ritz” za školsku godinu 2013./2014.

Dodjela Nagrade “Luka Ritz” za školsku godinu 2013./2014.

Luka Ritz 02 14U Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta dodijeljena je 12. lipnja 2014. Godišnja nagrada “Luka Ritz” za promicanje tolerancije i škole bez nasilja, za školsku godinu 2013./2014. Godišnjom nagradom nagrađeni suLuka Plemenčić, učenik Osnovne škole “Vladimir Nazor” iz Topuskog i Patricia Štriga, učenica Medicinske škole u Rijeci, koju je kandidirao Učenički dom Podmurvice iz Rijeke. Posebnim priznanjem “Luka Ritz” za promicanje tolerancije i škole bez nasilja nagrađeni su Aleksandar Juzbašić, učenik Osnovne škole Dvor iz Dvora i Ivana Marinić, učenica Srednje škole “Ivan Švear” iz Ivanić Grada.

 

Nagrada za promicanje tolerancije i škole bez nasilja dodjeljuje se od 2008. godine, u znak sjećanja na Luku Ritza i na sve ostale djevojke i mladiće koji su stradali kao žrtve nasilja. Za doprinos promicanju kulture nenasilja nagrađuje se svake godine po jedan učenik osnovne i srednje škole.

Nagrada se sastoji od skulpture, posebnog priznanja u obliku povelje i jednogodišnje stipendije u mjesečnom iznosu od tisuću kuna. Posebno priznanje dobiva i škola ili učenički dom iz kojeg dolaze nagrađeni učenici. Od ove godine i učenički  domovi su mogli nominirati svoje kandidate Zbog velikog broja izvrsnih kandidata ove je godine dodatno nagrađeno još dvoje učenika, kojima su dodijeljena posebna priznanja.

Na svečanoj dodjeli nagrade, koju je učenicima uručio zamjenik ministra Saša Zelenika, govorila je Suzana Ritz, majka preminuloga Luke Ritza, a nastupili su Mješoviti zbor Srednje škole Petrinja i Gitaristički kvartet Elly’s, Glazbenoga učilišta Elly Bašić iz Zagreba.

Na svečanosti je bila i zamjenica pravobraniteljice za djecu Maja Gabelica Šupljika.

Više o tome pročitajte na internetskoj stranici Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta. (Foto: public.mzos.hr)