Izbornik

Dodjela nagrade Udruge “SVE za NJU”

Dodjela nagrade Udruge “SVE za NJU”

Udruga žena oboljelih i liječenih od raka “SVE za NJU” ove godine slavi 10 godina rada i sedam godina otkako je otvoren Centar za psihološku pomoć ženama oboljelima od raka. Udruga već sedmu godinu zaredom dodjeljuje Nagradu “Vesna Andrijević Matovac” osobama koje su svojim radom pridonijele dobrobiti oboljelih i liječenih žena. Dobitnica nagrade za 2017. je Ivana Kalogjera, novinarka i predsjednica udruge Nismo same – za informiranje i podršku ženama koje su se liječile ili se još liječe od raka.

Osim što je osnovala udrugu i pokrenula portal Nismo same, Ivana Kalogjera je kroz udrugu pokrenula projekt Nisi sama – ideš s nama kojemu je cilj pokrivanje troškova odlaska na terapiju žena oboljelih od malignih bolesti. Također, svojim aktivnostima putem portala i u drugim prilikama pridonosi osvještavanju javnosti o potrebama oboljelih žena te pomaže ostvarivanju njihove bolje zaštite i poboljšanju podrške koja im je na raspolaganju.

Nagrada joj je dodijeljena 3. ožujka 2018. u Staroj gradskoj vijećnici Gradske skupštine  Grada Zagreba.

Iznimna posvećenost udruge SVE za NJU oboljelima od raka i dodjela ove nagrade u mjesecu neposredno nakon Nacionalnog dana djece oboljele od malignih bolesti poticaj su mnogima za daljnju zajedničku podršku, ne samo ženama oboljelima od raka, već i za promicanje prava i potreba djece oboljele i liječene od malignih bolesti, kao i djece čiji su članovi obitelji oboljeli od raka.

Ured pravobraniteljice za djecu posebno je zainteresiran za to područje zaštite prava djece. Stoga je dodjeli nagrade nazočila i zamjenica pravobraniteljice za djecu Maja Gabelica Šupljika.