Izbornik

Globalna plesna kampanja “Milijarda ustaje” održana u Osijeku

Globalna plesna kampanja “Milijarda ustaje” održana u Osijeku

Ured pravobraniteljice za djecu odazvao se pozivu Ministarstva unutarnjih poslova na sudjelovanje u preventivnoj aktivnosti „Milijarda ustaje“, održanoj u Osijeku 14. veljače 2020., koju je organizirala Policijska uprava osječko-baranjska zajedno s partnerima. Ova aktivnost provodi se petu godinu za redom kao podrška inicijativi borbe protiv nasilja nad ženama.

“Milijarda ustaje” je globalna plesna kampanja koju je započeo UN i u koju je uključeno više od 200 zemalja svijeta. Skupnim i pojedinačnim plesnim izričajem, u sklopu Nacionalnog preventivnog projekta “Živim život bez nasilja”, potiče se aktivnost i solidarnost u prepoznavanju štetnog utjecaja nasilja u obitelji te djelovanja protiv nasilja nad ženama.

Atraktivni plesni program organiziran je u prostoru atrija Arheološkog muzeja u Osijeku, a u njemu su aktivno sudjelovali predstavnici Crvenog križa, Područnog ureda civilne zaštite, dobrovoljnih vatrogasnih društava, sportskih klubova, srednjih škola iz Osijeka i drugi.

Plesni program “Milijarda ustaje” pratili su i zamjenik gradonačelnika Osijeka Boris Piližota, predsjednik Županijske skupštine Osječko-baranjske županije Dragan Vulin, načelnik Policijske uprave osječko-baranjske Ladislav Bece i drugi. Kao predstavnik Ureda pravobraniteljice za djecu, pridružio im se savjetnik Darko Laksar. (Foto: osjecko-baranjska-policija.gov.hr)