Izbornik

Inicijative radi poboljšanja zaštite djece u prometu

Inicijative radi poboljšanja zaštite djece u prometu

U Uredu pravobraniteljice za djecu u Zagrebu 4. prosinca 2018. održano je više aktivnosti radi analize sigurnosti djece u prometu i daljnjih mogućnosti djelovanja u zaštiti prava i interesa djece u ovoj domeni.

 U cilju zaštite djece kao sudionika u prometu, zamjenica pravobraniteljice za djecu Maja Gabelica Šupljika i savjetnica pravobraniteljice za djecu Danijela Žagar sastale su se s predstavnicima Pučkog otvorenog učilišta Invictus iz Zagreba. Ravnateljica Učilišta Kristina Matoš-Drinovac i savjetnik dr. sc. Stipan Matoš predstavili su aktivnosti Pučkog otvorenog učilišta Invictus, a naročito rezultate dviju studija o sigurnosti u prometu, s naglaskom na uočene slabosti sustava i mogućnosti njegovog unapređivanja.

Zamjenica pravobraniteljice za djecu Maja Gabelica Šupljika i savjetnica pravobraniteljice za djecu Danijela Žagar sastale su se i s predstavnicom Fakulteta prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, izv. prof. dr. sc. Danijelom Barić radi razmjene informacija i doprinosa povećanju sigurnosti u prometu, naročito u prometu na željezničko-cestovnim prijelazima.

Istog dana pravobraniteljica za djecu održala je i radni sastanak s predstavnicima Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Agencije za odgoj i obrazovanje te Hrvatskog autokluba s ciljem povezivanja u zaštiti djece u prometu, identifikaciji problema i mogućnostima unapređivanja sustava.