Izbornik

Istaknute žene na prijemu predsjednice Grabar-Kitarović

Istaknute žene na prijemu predsjednice Grabar-Kitarović

Predsjednica-FAH-H3233307Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar–Kitarović organizirala je 23. ožujka 2015. prijem za predstavnice političkog, društvenog i gospodarskog života kako bi razgovarale o pitanju ravnopravnosti spolova te važnosti poboljšanja položaja žena u politici, društvu i gospodarstvu Hrvatske. Među uzvanicima su bile i sve pravobraniteljice, među kojima i pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić.

Predsjednica je istaknula kako je potrebno ubrzati napore na uklanjanju svih oblika diskriminacije žena te usredotočiti se na strukturne probleme i uzroke, koji onemogućuju ostvarenje ženskih prava te osnaživanje položaja žena.
Podcrtala je potrebu promjene u razmišljanju i djelovanju kroz ukidanje patrijarhalnih normi i običaja te  kroz trajnu borbu protiv predrasuda. Isto tako, istaknula je važnu ulogu medija i obrazovnih institucija u senzibiliziranju šire javnosti za pitanje ravnopravnosti žena. Kao ključne elemente za osnaživanje žena i djevojčica, Predsjednica Republike navela je obrazovanje, iskustvo i samopouzdanje. (Foto: HINA)