Izbornik

Izložba učeničkih radova “Sigurniji Internet za djecu”

Izložba učeničkih radova “Sigurniji Internet za djecu”

Suigurniji_internetU sklopu akcije “Sigurniji Internet za djecu”, 30. ožujka 2011. u Zagrebu je svečano otvorena multimedijska izložba „Zajedno za sigurniji Internet“, učenika osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske. Svojim radovima učenici su upozorili svoje vršnjake na moguće opasnosti na Internetu te su ih savjetovali kako se primjereno, odgovorno i sigurno ponašati na internetu. Na otvaranju izložbe bila je i pravobraniteljica za djecu Mila Jelavić.

Akciju “Sigurniji Internet za djecu” zajedno su organizirali Središnji državni ured za e-Hrvatsku i zajednica Suradnici u učenju, okupljena oko portala učitelji.hr i digitalnog časopisa “Pogled kroz prozor”.  Otvorio ju je tajnik Središnjeg državnog ureda za e-Hrvatsku Igor Lučić, a uime zajednice “Suradnici u učenju”, nositeljica projekta Lidija Kralj izvijestila je kako je akcija “Sigurniji Internet za djecu” trajala tijekom siječnja, veljače i ožujka 2011. te obuhvatila roditelje, učitelje i učenike. Izložba multimedijskih radova prikazuje 184 rada koje je izradilo 400 učenika u sklopu akcije. Učenici su vrlo kreativno uobličili svoje znanje o sigurnom korištenju interneta u interaktivne igre, videozapise, prezentacije, multimedijske postere i programske sadržaje.

Izložba je postavljena u prostorima Središnjeg državnog ureda za e-Hrvatsku, u Zagrebu, u Gajevoj 4. Svi radovi učenika dostupni su na portalu http://ucitelji.hr (Foto: e-hrvatska.hr)