Izbornik

Izložba “Neka odrastanje bude dječja igra”

Izložba “Neka odrastanje bude dječja igra”

Izložba dječjih radova uz temu igre i igračke otvorena je 8. studenoga 2016. u Etnografskom muzeju u Zagrebu u sklopu ovogodišnjeg projekta društvene odgovornosti “Neka odrastanje bude dječja igra” koji treću godinu zaredom provode tvrtka Beiersdorf i Savez društava Naša djeca Hrvatske.

Dječji radovi nastali su na likovno-kreativnim i lutkarskim radionicama u Društvima Naša djeca, organiziranih tijekom Dječjeg tjedna početkom listopada. Radionice su organizirane u suradnji s tvrtkom Beiersdorf Hrvatska i Niveom, u sklopu projekta “Neka odrastanje bude dječja igra”. Uz pomoć educiranih volontera, nekoliko stotina djece diljem Hrvatske izradilo je originalne prototipove igračaka i igara te pokazalo koliko je važno omogućiti djeci da se kreativno izražavaju i provode slobodno vrijeme kroz igru. Autor postava izložbe je likovni umjetnik i ilustrator Ivan Vitez.

Izloženi radovi djela su djece, roditelja i volontera iz Društava Naša djeca Donji Miholjac, Jastrebarsko, Karlovac, Koprivnica, Kutina, Našice, Nova Gradiška, Ogulin, Petrinja, Labin, Prelog, Slatina, Sveti Križ Začretje, Veliko Trgovišće, Vinkovci, Vukovar i Zabok nastala u suradnji s lokalnim dječjim vrtićima i osnovnim školama.
Na otvaranju izložbe govorili su autor izložbe Ivan Vitez, dopredsjednica Saveza društava Naša djeca Hrvatske Sonja Borovčak i predstavnica tvrtke Beiersdorf Hrvatska Nela Zadro.

Na otvaranju izložbe bila je i savjetnica pravobraniteljice za djecu Maja Flego.

Više o izložbi i fotografije izloženih radova pogledajte ovdje.