Izbornik

Komunikološka škola na Sljemenu

Komunikološka škola na Sljemenu

komunikoloska_skola2010Na Komunikološkoj školi Matice hrvatske, koja je ove godine organizirana u Zagrebu na Sljemenu od 1. do 10. ožujka 2010., predavanje je održala i pravobraniteljica za djecu Mila Jelavić. Pravobraniteljica već treću godinu za redom sudjeluje u realizaciji tog  programa namijenjenog najuspješnijim studentima novinarstva i komunikologije, a u izlaganju “Djeca u projekciji medija” iznijela je i niz primjera povreda dječjih prava u medijima.

U realizaciji programa Komunikološke škole sudjeluje četrdesetak predavača iz različitih područja. Uz predavanja, radionice, razgovore, projekcije filmova tijekom ovogodišnje škole organizirano je i nekoliko okruglih stolova o aktualnim temama.

Pravobraniteljica Mila Jelavić u svojem je izlaganju predstavila pogled, iz perspektive svojega Ureda, na način na koji su djeca danas prisutna u medijima. Uz prikaz primjera dobre i loše prakse, izvijestila je i o postupanju Ureda  u vezi sa zaštitom prava djece u medijima,  kao i o načinu na koji reagiraju institucije kojima Ured prijavljuje povrede dječjih prava.

Polaznici Komunikološke škole su, vrlo aktivno sudjelujući u raspravi, pokazali veliko zanimanje za rad pravobraniteljice. S obzirom na doista velik interes polaznika za teme koje se odnose na djecu, organizatori su naglasili da će u budućim organizacijama škole pokušati više prostora dati tim temama te u rad škole uključiti i druge stručnjake za dječja prava.