Izbornik

Konferencija EUROCHIPS-a u Parizu

Konferencija EUROCHIPS-a u Parizu

Zatvor ShutterstockGodišnja konferencija EUROCHIPS-a, međunarodne mreže organizacija koje štite prava djece čiji su roditelji u zatvoru, održana je u Parizu od 24. do 28. travnja 2013., pod nazivom “Why? How? Are there limits and boundaries?“.Kao predstavnica Ureda pravobraniteljice za djecu Republike Hrvatske, koji je punopravni član EUROCHIPS-a, na konferenciji je sudjelovala zamjenica pravobraniteljice za djecu Maja Gabelica Šupljika.

 

Na godišnjoj skupštini, održanoj  drugoga dana, M. Gabelica Šupljika održala je izlaganje “Reflections on the COPING conference from the conference chair“, koje je predstavljalo njezin doživljaj predstavljanja rezultata COPING projekta u Briselu (Studeni 2012.) iz perspektive predsjedavajućeg konferenciji.

Osim konferencije i godišnje skupštine, održan je pretkonferencijski sastanak članova mreže, te radionica vezana uz međunarodnu kampanju promicanja Tjedna svjesnosti o djeci čiji su roditelji u zatvoru te uz nacionalne planove i aktivnosti u tom tjednu.

Zamjenica pravobraniteljice obavijestila je partnere iz EUROCHIPS mreže kako je odnedavno na web stranici www.dijete.hr, uz digitalno izdanje zbornika “Prava djece čiji su roditelji u zatvoru” u izdanju pravobraniteljice za djecu, dostupno i novo, dopunjeno izdanje na engleskom jeziku, pod naslovom The Rights of Children of Incarcerated Parents.