Izbornik

Ljetna škola mladih Hrvatskog Crvenog križa

Ljetna škola mladih Hrvatskog Crvenog križa

Orahovica Crveni kriz.Na poziv Društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije pravobraniteljica Mila Jelavić sudjelovala je 26. kolovoza 2013. na završnoj svečanosti Desete ljetne škole mladih Hrvatskog crvenog križa, održanoj u Orahovici.

 

Ovogodišnja Ljetna škola organizirana je od 17. do 27. kolovoza u Centru za edukaciju Gradskog društva Crvenog križa Osijek u Orahovici, s ciljem jačanja rada s mladima. Uz mlade sudionike škole te voditelje i organizatore, svečanosti su nazočili i župan Osječko-baranjske županije, predsjednik gradskog vijeća Osijeka, gradonačelnik Orahovice, predstavnici Hrvatskog Crvenog križa i drugi.

U radu ljetne škole sudjelovalo je 180 djevojaka i mladića u dobi od 14 do 29 godina iz ukupno 20 gradova četiriju država: Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Austrije. U desetodnevnom programu mladi su se, kroz predavanja i radionice, pripremali i osposobljavali za različite aktivnosti iz područja rada Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca. Tako su tijekom trajanja Ljetne škole učili o: međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima; djelovanju u katastrofama; humanim vrednotama i odgoju za humanost; prvoj pomoći; Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca; prevenciji bolesti ovisnosti; prevenciji trgovanja ljudima; odgovornom spolnom ponašanju; komunikacijskim vještinama; upoznavanju s opasnostima od mina, kao i o mnogim drugim sadržajima.

Tijekom svečanosti pravobraniteljica Mila Jelavić pozdravila je sve mlade sudionike i čestitala im na uspješno završenoj Ljetnoj školi te je osobito podržala i pohvalila njihovu želju i opredjeljenje za volontiranjem i humanim radom. Deseta ljetna škola mladih Hrvatskog Crvenog križa ocijenjena je najuspješnijom otkako se ova manifestacija organizira. (Foto: www.orahovica.hr)