Izbornik

MMS “gostovao” u školskom časopisu OŠ Sv. Petar Orehovec

MMS “gostovao” u školskom časopisu OŠ Sv. Petar Orehovec

Članovi Mreže mladih savjetnika pravobraniteljice za djecu Patricia Čretni, Stela Tonner i Niko Radujković predstavili su svoj rad u MMS-u, govorili o važnosti participacije djece te ocijenili stanje dječjih prava u Hrvatskoj, za učenički časopis “Klinček”, koji objavljuje Osnovna škola Sv. Petar Orehovec. Škola u malom mjestu Sv. Petar Orehovec, koje se nalazi u blizini Križevaca, postala je poznata među hrvatskim školama i na smotri učeničkog stvaralaštva LiDraNo, upravo zbog svojeg kvalitetnog digitalnog učeničkog glasila.

Intervju s članovima MMS-a obavljen je putem Skypea, a vodile su ga mlade novinarke “Klinčeka” učenice 7. razreda OŠ Sv. Petar Orehovec Lorena Benčak i Lea Harča.

Patricia, Stela i Niko spremno su odgovarali na njihova pitanja i na kraju ih još i potaknuli da se jave na natječaj za novu generaciju MMS-a, koji će se raspisati u svibnju ove godine.

U intervju su uključene i informacije o prošlogodišnjem sudjelovanju svih članova MMS-a na svečanoj sjednici Hrvatskoga sabora 20. studenoga 2019., u povodu 30. obljetnice Konvencije o pravima djeteta.

Cijeli intervju, koji je objavljen upravo danas, možete pročitati ovdje.