Izbornik

MMS predstavio svoju Strategiju i u Osijeku

MMS predstavio svoju Strategiju i u Osijeku

U osječkom uredu pravobraniteljice za djecu Dječji tjedan obilježen je 6. listopada 2016. Zajedničkom radu i druženju s djecom. Tom prilikom djeca su bila i domaćini i gosti. Djeci iz Osnovne škole Ljudevita Gaja iz Osijeka i djeci iz SOS Dječjeg sela u Ladimirevcima predstavljena je Strategija protiv vršnjačkog nasilja “Stop tišini koja boli!”, koju su izradili članovi Mreže mladih savjetnika (MMS) pravobraniteljice za djecu, a predstavili su je njezini članovi Marta Kekez iz Nove Gradiške i Leo Tumbas iz Osijeka.

Osim sa Strategijom, djecu goste upoznali su i s radom MMS-a te načinom kako i sami mogu postati njezini članovi. Prikazali su im i kratki film „Nevidljivo nasilje“ koji je dokumentirao proces njihovog rada koji je prethodio izradi njihove Strategije. Taj je petominutni film dio omnibusa od 11 kratkih filmskih priča objedinjenih u dokumentarnom filmu “Neka mladi govore o nasilju” (Let’s Talk Young, Let’s Talk About Violence!), koji prikazuje rad članova ENYA-e, Europske mreže mladih savjetnika pravobranitelja za djecu, u sklopu istoimenog projekta.


Prilikom posjeta sva djeca gosti dobila su infografiku Strategije te letak koji predstavlja Konvenciju o pravima djeteta na jeziku bliskom djeci. Zajedno s odraslima – savjetnicima pravobraniteljice za djecu u osječkom uredu te odgajateljima i nastavnicom, djeca su u ugodnoj i veseloj atmosferi na kreativan, zabavan i interaktivan način pokazala kako se ostvaruje pravo na iskazivanje mišljenja o stvarima koje se na njih odnose.