Izbornik

Nastup mladih glazbenika na koncertu “Glazboputja” u Dalju

Nastup mladih glazbenika na koncertu “Glazboputja” u Dalju

U sklopu projekta Društva “Naša djeca” Osijek, pod nazivom “Platforma inkluzivne edukacije djece kroz interaktivni pristup kulturnim sadržajima”, u Dalju je 6. studenoga 2022. održan veliki završni koncert “Glazboputja”. Na ovom predivnom glazbeno-scenskom i plesnom spektaklu nastupila su brojna djeca i mladi.

Mladi glazbenici iz SO DO El Sistema simfonijskog orkestra djece i mladih iz Zagreba, pod dirigentskom palicom maestra Ante Sladoljeva, zajedno s djecom iz edukacijskog programa Općine Erdut, stvorili su zanimljivu priču za velike i male. Priča je to o putovanju glazbom kroz Europu, nazvano “Glazboputje”.

Djeca iz Osnovne škole Dalj vodila su ovaj program svojim kreativnim scenskim najavama, a uz orkestar SO DO El Sistema, u programu su nastupili Društvo “Naša djeca” Osijek, Plesni studio Shine, Dječji zbor Hrvatskog pjevačkog društva “Lipa” iz Osijeka, djeca pjevačke skupine “Seke” iz Aljmaša, dječja skupina Srpskog kulturnog društva “Branko Radičević” iz Dalja te djeca iz Kulturno umjetničkog društva Petőfi Sándor iz Dalj Planine.

Sam projekt osmišljen je kako bi se djeca na dislociranim područjima na inovativan i intermedijalan način uključila u kreiranje umjetničkog i glazbeno-scenskog programa. Projekt je odobren od strane Ministarstva kulture, a Općina Erdut je suorganizator projekta.

Ovu vrijednu manifestaciju dječjeg glazbeno-scenskog stvaralaštva pratila je i savjetnica pravobraniteljice za djecu Marijana Šego. (Foto: DND Osijek)