Izbornik

Obilasci ustanova u Primorsko-goranskoj županiji

Obilasci ustanova u Primorsko-goranskoj županiji

OS PecinePravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić i njezine savjetnice Ivona Salaj i Danijela Žagar posjetile su 5. lipnja 2014. nekoliko različitih ustanova za djecu na području Primorsko-goranske županije. Obišle su Centar za odgoj i obrazovanje Rijeka, Osnovnu školu Pećine i Dom za djecu i mladež Kraljevica-Oštro.

 

Centar za odgoj i obrazovanje Rijeka jedina je ustanova na području Primorsko-goranske županije s otocima u kojoj se provodi odgoj, obrazovanje, habilitacija, rehabilitacija, radno i stručno osposobljavanje djece i mladeži s intelektualnim teškoćama i drugim utjecajnijim teškoćama u razvoju. Pravobraniteljica i njezine savjetnice su prilikom obilaska Centra razgovarale s ravnateljicom Ankicom Matijević i socijalnom radnicom Zdenkom Vragolović, a održan je i sastanak stručnog tima ustanove i djelatnika Agencije za odgoj i obrazovanje o obavljanju stručnih i savjetovanih poslova.

Obilazak Osnovne škole Pećine obavljen je radi upoznavanja s načinom rada škole, Odjela za djecu s oštećenjem vida i Prve dječje knjižnice za djecu s oštećenjem vida u toj školi. Nažalost, škola je u siječnju ove godine pretrpjela velika oštećenja, kada je u noćnom vandalskom pohodu mladih počinitelja uništena gotovo cijela zgrada.

Dom za djecu i mladež Kraljevica-Oštro pruža usluge socijalne skrbi izvan obitelji, koje su namijenjene za potrebe i ostvarivanje dobrobiti djece i mladeži s tjelesnim i intelektualnim teškoćama u dobi od 7 do 21 godine života. (Foto: www.os-pecine-ri.skole.hr)