Izbornik

Okrugli stol „Rastimo zajedno u krugu povjerenja“

Okrugli stol „Rastimo zajedno u krugu povjerenja“

Dana 16. lipnja 2023. u organizaciji Caritasa Splitsko-makarske nadbiskupije u Nadbiskupskom sjemeništu u Splitu održan je okrugli stol „Rastimo zajedno u krugu povjerenja“. Radi se o završnoj aktivnosti projekta „U.P.S.! Unaprjeđenje, podrška, savjetovanje“ kojeg provodi Caritas Splitsko-makarske nadbiskupije u partnerstvu s Dječjim domom Maestral Split te Općinom Klis.

Na skupu su sudjelovali djelatnici iz sustava socijalne skrbi, ustanova odgoja-obrazovanja, lokalne i regionalne (područne samouprave) te različitih organizacija civilnog društva.

Projekt “U.P.S.! Unaprjeđenje, podrška, savjetovanje”, sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Njegov osnovni cilj je unaprijediti i proširiti izvaninstitucionalnu ponudu kvalitetnih socijalnih usluga te olakšati njihovu dostupnost na području Urbane aglomeracije Split. Projektne aktivnosti obuhvaćale su programe savjetovanja i podrške maloljetnicima s problemima u ponašanju, ali i njihovim obiteljima, kao i edukaciju stručnjaka koji rade s djecom.

Savjetnica pravobraniteljice za djecu Branka Reić Kukoč obratila se uvaženim sudionicima skupa pozdravnim govorom.