Izbornik

Oproštaj s dugogodišnjom djelatnicom Ester Radmilo

Oproštaj s dugogodišnjom djelatnicom Ester Radmilo

S tugom u srcu se opraštamo s našom suradnicom i prijateljicom Ester Radmilo. Bila je među prvih osam djelatnika u Uredu pravobranitelja za djecu. Bila je i savjetnica i zamjenica pravobraniteljice, poznata po predanom radu u zaštiti prava djece u mnogim područjima, posebno u području odgoja i obrazovanja. Pokretač je mnogih naših aktivnosti, a osobito se zalagala za osnivanje prostora za druženje s djecom koji je upravo ona nazvala Malom kućom dječjih prava. Organizirala je i stvarala uvjete za mnoge naše poslove.

Mnoge od nas je upravo ona uvela u posao, uvijek s umirujućim i podržavajućim stavom i nikada ne zaboravljajući kavu, čaj i kolače. Nalazila je rješenja i onda kad je bilo teško, ne štedeći svoje vrijeme i energiju za dobro ureda i njegovog rada. Naučila nas je kako postoje situacije u kojima je vrijedno i vlastitu dobrobit zanemariti u ime dostojanstva i osobnog integriteta.

Pamtit ćemo ju po dobroti, empatičnosti, stručnosti, kapacitetu za pamćenje i podsjećanje, smijehu, humoru i znatiželji. Zauvijek će biti dio našeg malog kolektiva.