Izbornik

Organizator Sportskih igara mladih kod pravobraniteljice

Organizator Sportskih igara mladih kod pravobraniteljice

 

sportske igreSIM logoPredsjednik organizacijskog odbora Sportskih igara mladih Zdravko Marić, sastao se 4. ožujka 2016. s pravobraniteljicom za djecu Ivanom Milas Klarić kako bi joj predstavio ciljeve i način organizacije ove masovne sportske manifestacije koja uključuje veliki broj učenika osnovnih i srednjih škola.

Sportske igre mladih započele su 1996. godine u Splitu, sa željom da se svim osnovcima i srednjoškolcima omogući sudjelovanje u organiziranim sportskim natjecanjima i drugim besplatnim aktivnostima tijekom ljeta. Program manifestacije dugoročno je vezan uz promotivno-edukativnu akciju “Živimo život bez droge, jer droga oduzima život”.Djeci i mladima u svim županijama širom Hrvatske pruža se mogućnost besplatnog sudjelovanja na natjecanjima, a najuspješnijim pojedincima i ekipama osigurano je besplatno mini ljetovanje u sa sudjelovanjem na završnici u Splitu. Ova inicijativa počela se širiti i na susjedne zemlje.
Iz godine u godinu odaziv djece je sve veći, a na sudjelovanje u Sportskim igrama mladih pozvana su sva djeca od sedam do osamnaest godina.