Izbornik

Osijek: Međunarodna konferencija “Djeca i mladi u riziku od problema u ponašanju”

Osijek: Međunarodna konferencija “Djeca i mladi u riziku od problema u ponašanju”

U organizaciji Udruge za rad s mladima Breza, u suradnji s Filozofskim fakultetom Sveučilišta u Osijeku, u Osijeku je 26. i 27. studenog 2020. održana Međunarodna znanstveno-stručna konferencija 4ONE (ZA-JEDNO) s temom „Djeca i mladi u riziku od problema u ponašanju” sufinanciranog sredstvima Švicarsko-hrvatskog programa suradnje i Ureda za udruge Vlade RH u sklopu projekta TOGETHER. Glavni cilj projekta je unapređivanje razvoja diferenciranih, održivih socijalnih usluga za djecu i mlade u riziku za razvoj problema u ponašanju u lokalnim zajednicama putem aktivnog učenja kroz primjere dobre prakse. Na taj način bi se stečena iskustva i primjeri švicarskih partnera pokušali prilagoditi kontekstu lokalnih zajednica u Hrvatskoj u svrhu osnaživanja alternativnih, diferenciranih socijalnih usluga za djecu i mlade u riziku, kao i one s već razvijenim problemima u ponašanju.

Konferencija je uživo i  putem Zoom platforme okupila brojne strane i domaće znanstvenike s fakulteta, stručnjake, istraživače, edukatore i praktičare iz  Švicarske, Austrije, SAD-a, Slovenije, Zagreba i Osijeka, koji su sa sudionicima iz različitih sustava koji se bave ovom djecom podijelili svoja istraživanja, znanja, iskustva i primjere dobre prakse. Više od stotinu  stručnjaka konferenciji se pridružilo online, a zajedno sa sudionicima u dvorani Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Osijeku, kojih je prema epidemiološkim uputama bilo 25, konferenciju je pratila i savjetnica pravobraniteljice za djecu Sanja Vladović.

Velik broj zainteresiranih koji su pratili konferenciju pokazuje da postoji veliko zanimanje za temu djece i mladih u riziku za razvoj problema u ponašanju te za nova, pozitivna iskustva i inovativne oblike rada koji će pridonijeti njihovom osnaživanju. (Foto: breza.hr)