Izbornik

Otvorenje Odjela za pružanje izvaninstitucionalnih usluga Centra za odgoj i obrazovanje “Juraj Bonači” na Braču

Otvorenje Odjela za pružanje izvaninstitucionalnih usluga Centra za odgoj i obrazovanje “Juraj Bonači” na Braču

Dana 5. rujna 2023. godine pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević sudjelovala je na svečanom otvorenju Odjela za pružanje izvaninstitucionalnih usluga Centra za odgoj i obrazovanje “Juraj Bonači” na otoku Braču.

Svečanom otvorenju nazočili su i predsjednik Vlade Andrej Plenković, ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić, splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban, izaslanica predsjednika Hrvatskoga sabora Danica Baričević te brojni drugi suradnici Centra.

Organizacijska jedinica COO Juraj Bonači na Braču rezultat je zajedničke suradnje Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Splitsko-dalmatinske županije, Grada Supetra, Centra za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači, Split i Udruge Brački pupoljci. Ovime je otok Brač postao prvi otok koji će djeci s teškoćama u razvoju pružati uslugu rane intervencije te će od sada djeci na otoku biti dostupne usluge psihologa, logopeda, edukacijskog rehabilitatora, radnog terapeuta i fizioterapeuta. Ovakve aktivnosti u suglasju su s dugogodišnjim preporukama pravobraniteljice za djecu koja se aktivno zalaže za jednake mogućnosti za djecu na otocima.

Otvaranju je nazočila i savjetnica pravobraniteljice za djecu Ana Babić.