Izbornik

Otvaranje Područnog ureda pučke pravobraniteljice u Rijeci

Otvaranje Područnog ureda pučke pravobraniteljice u Rijeci

Pucka prav.RIJEKAU Rijeci je, 17. studenoga 2014., otvoren Područni ured pučke pravobraniteljice, na adresi Korzo 2a/I te je predstavljen rad i uloga Pučkog pravobranitelja kao opunomoćenika Hrvatskoga sabora za promicanje i zaštitu ljudskih prava i sloboda utvrđenih Ustavom, zakonima i međunarodnim pravnim aktima o ljudskim pravima i slobodama.

 

Na predstavljanju Ureda održanom u  prostorijama Gradske vijećnice u Rijeci među gostima su bili i predsjednik Saborskog odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Furio Radin, gradonačelnik Grada Rijeke Vojko Obersnel i župan Primorsko-goranske županije, Zlatko Komadina.

Tom prilikom pučka pravobraniteljica Lora Vidović naglasila je kako se otvaranjem područnih ureda instituciju Pučkog pravobranitelja želi približiti građanima koji trebaju zaštitu svojih prava.

Na predstavljaju rada i uloge ove institucije te Područnog ureda u Rijeci sudjelovala je i savjetnica pravobraniteljice za djecu Danijela Žagar. Informacije o radu institucije pučkog pravobranitelja te kontakti područnog ureda nalaze se na: stranici www.ombudsman.hr. (Foto: www.ombudsman.hr)