Izbornik

Otvoren Centar za promicanje mentalnog zdravlja

Otvoren Centar za promicanje mentalnog zdravlja

zdravlje-biljka koja rasteU prigodi Svjetskog dana mentalnog zdravlja u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo 10. listopada 2014., u sklopu Centra “Živjeti zdravo”, otvoren je Centar za promicanje mentalnog zdravlja.

 

Rad Centra odvijat će se na individualnoj razini, razini intervencija u zajednici te strukturalnoj razini. Stručni tim Centra sastavljen je od liječnika specijalista školske medicine, psihologa, liječnika na specijalizaciji iz psihijatrije i sociologa, koji blisko surađuju s ostalim stručnjacima koji rade u Centru “Živjeti zdravo”. U sklopu Centra radit će Savjetovalište za promicanje mentalnog zdravlja u kojem će građani moći dobiti uslugu psihoedukacije, kratke savjetodavne intervencije, procjene rizika, izradu plana upućivanja na daljnji tretman te mogućnost uključivanja u grupe podrške. Sve usluge će biti besplatne.

Uz uvodne i pozdravne riječi dr. sc. Sanje Musić Milanović, dr. sc. Tamare Poljičanin, dr. sc. Ive Pejnović Franelić i dr. sc. Ljiljane Muslić iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Centar je otvorila potpredsjednica Vlade RH i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić.

Svečanosti otvaranja centra prisustvovale su i pravobraniteljica za djecu doc. dr. sc. Ivana Milas Klarić i savjetnica Davorka Osmak Franjić.