Izbornik

Posjet Domu za odgoj djece i mladeži u Osijeku

Posjet Domu za odgoj djece i mladeži u Osijeku

Dom OsijekPravobraniteljica za djecu Mila Jelavić i njezina savjetnica Sanja Vladović posjetile su 29. studenoga 2012. Dom za odgoj djece i mladeži u Osijeku. Prilikom posjeta pravobraniteljica za djecu je obišla prostor doma i njegove ustrojbene jedinice te razgovarala s djelatnicima i djecom u ovoj odgojnoj ustanovi.

 

Ovu su odgojnu ustanovu pravobraniteljica i njezine suradnice proteklih godina obišle više puta te su kroz različite aktivnosti pratile zaštitu prava i interesa djece smještene u njoj.

Poseban povod ovom posjetu bila je informacija objavljena u medijima kako će djelatnici Doma provoditi preventivni program produženog stručnog postupka u školama za djecu u riziku. Ovaj je program jedan od primjera dobre i evaluirane prakse u prevenciji problema u ponašanju djece, čije provođenje u cijeloj Hrvatskoj pravobraniteljica preporučuje i podržava. Stoga su pravobraniteljica i savjetnica u razgovoru s ravnateljem Doma željele doznati više o početku i načinu provođenja i organiziranja tog programa.