Izbornik

Posjet Katoličkoj osnovnoj školi u Požegi

Posjet Katoličkoj osnovnoj školi u Požegi

U skladu s ovlastima i programom rada pravobraniteljice za djecu, koji uključuju obilaske škola i drugih ustanova, savjetnica pravobraniteljice za djecu Sanja Vladović posjetila je 13. prosinca 2016. Katoličku osnovnu školu u Požegi. Cilj posjeta bio je upoznati se s prostornim, organizacijskim i drugim uvjetima rada te s odvijanjem odgojno-obrazovnoga procesa, kao i ostvarivanjem prava djece u školi.

Katolička osnovna škola u Požegi osnovana je prije osam godina. Od ove školske godine škola ima upisane učenike u svih osam razreda i danas ju pohađa ukupno 327 učenika. Savjetnica je razgovarala s djelatnicima stručne službe psihologinjom Anom Matković, pedagoginjom Draženkom Rotim i knjižničarom Vjekoslavom Marićem koji su je upoznali s različitim aspektima rada škole, uključujući i brojne slobodne aktivnosti u školi i lokalnoj zajednici u kojima sudjeluju učenici ove škole.

Važan dio obilazaka odgojno-obrazovnih ustanova je i upoznavanje s organizacijom i razinom sudjelovanja učenika u donošenju odluka koje ih se tiču, stoga je savjetnica pravobraniteljice razgovarala i s djecom predstavnicima Vijeća učenika.