Izbornik

Posjet Narodnoj knjižnici i čitaonici “Vlado Gotovac” u Sisku

Posjet Narodnoj knjižnici i čitaonici “Vlado Gotovac” u Sisku

knjiznica Sisak 1Na Dječjem odjelu Narodne knjižnice i čitaonice “Vlado Gotovac” u Sisku, uz osnovnu djelatnost, provode se i raznovrsni programi poticanja čitanja prilagođeni različitim dobnim skupinama djece, te kraći programi igraonica za predškolsku djecu. Savjetnica pravobraniteljice Mirna Slaviček posjetila je 20. studenog 2012. igraonicu u sklopu knjižnice, kako bi se upoznala s organizacijom, uvjetima i načinom rada s djecom u tom programu. Posjeti ustanovama koje se brinu za djecu i organiziraju programe za njih dio su redovitih aktivnosti Ureda pravobraniteljice za djecu.

 

Tom prigodom savjetnica je razgovarala s voditeljicom Dječjeg odjela knjižnice Natašom Bujas i djelatnicama Dječjeg odjela te je obišla prostor predviđen za rad s djecom. Program igraonice Dječji svijet namijenjen je djeci od treće godine do polaska u školu, a Mala igraonica namijenjena je najmlađima, u dobi od šest mjeseci do treće godine.

Prikupljene informacije o programu i načinu rada igraonice poslužit će kao temelj za daljnje aktivnosti iz nadležnosti pravobraniteljice za djecu, u izgradnji cjelovitog sustava zaštite prava i interesa djece. (Foto: www.nkc-sisak.hr)