Izbornik

Posjet Područnoj školi Maja pri OŠ Glina

Posjet Područnoj školi Maja pri OŠ Glina

U Petrinji je 5. ožujka 2021. održan još jedan u nizu koordinacijskih sastanaka klastera psihosocijalne podrške, koje organizira Hrvatski Crveni križ i na kojima se raspravlja o iskustvima, potrebama i izazovima pružanja psihosocijalne pomoći i podrške stradalima na području najteže pogođenom potresom. Pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević redovito sudjeluje na tim sastancima, posebno prateći aktivnosti koje se provode s ciljem zaštite mentalnoga zdravlja djece i mladih.

Istoga dana pravobraniteljica i njezina savjetnica Davorka Osmak Franjić posjetile su Osnovnu školu Glina, Područnu školu Maja. O načinu rada područne i matične škole, izazovima, postignućima te potrebama djece i načinu na koji se nose s aktualnom situacijom razgovarale su s ravnateljicom Robertinom Štajdohar, pedagogom Zoranom Kirinićem i defektologinjom Michaelom Grmuša Muža. Osnovna škola Glina ima ukupno 467 učenika, od kojih 25 učenika pohađa Područnu školu Maja u istoimenom naselju.

Jednom dijelu susreta pravobraniteljice s predstavnicima škole prisustvovali su i voditeljica Službe prevencije Ravnateljstva policije MUP-a Sandra Veber te Slavko Jerković i Maja Blažević iz Ureda načelnika PU sisačko-moslavačke i  policijski službenik te službe Petar Jengić,  koji u školi provode preventivne programa iz svojega djelokruga rada.

Prilikom posjeta Područnoj školi Maja pravobraniteljica je razgovarala s višom savjetnicom za razvoj civilnog društva i nacionalne manjine Sisačko-moslavačke županije Ivonom Nemeth, predsjednikom Vijeća romske nacionalne manjine Sisačko-moslavačke županije Stanojem Nikolićem, s pročelnicom iz Ureda gradonačelnika Gline Jelenom Folnović i s gradskim vijećnikom Grada Gline s područja naselja Maja Milanom Pavićem. Također se nakratko  susrela i razgovarala i s gradonačelnikom Gline Stjepanom Kostanjevićem.