Izbornik

Posjet staroj školi Bukevje

Posjet staroj školi Bukevje

bukevje.jpgU prigodi otvaranja samostalne izložbe slika učiteljice Ljubice Mutić, zamjenica pravobraniteljice Maja Gabelica Šupljika je 17. studenoga 2012. posjetila 150 godina staru školu Bukevje, područnu školu Osnovne škole Vukovina. To je škola s četiri razredna odjela, koju pohađa 50-tak učenika, među kojima i više djece Roma.

 

Ljubica Mutić je tom prilikom proslavila 50 godina rada s djecom – kao učiteljica, odgojiteljica i pedagoginja. Njezino prvo radno mjesto bilo je u  školi Bukevje. U istoj školi je svoju učiteljsku službu započeo Vinko Bek koji je svog slijepog učenika u četiri mjeseca naučio pisati i čitati te je tada napisao i prvu hrvatsku početnicu na Brailleovu pismu.

Osnovna škola Vukovina ima šest područnih škola i matičnu školu koje pohađa više od 1200 učenika. Od njih se čak 950 dnevno prevozi sa šest autobusa u školu i iz škole. Zanimljivo je to što je škola prilagodila početak nastave pa prvi sat počinje s pomacima, od 7.45 do 8.15, kako bi sva djeca stigla na vrijeme. Škola provodi različite programe poput ekoloških programa Ptica Kosec i programa Lijepa naša – skupljanja papira i čuvanje hrasta lužnjaka, program borbe protiv nasilja Imam stav i programa suradnje sa školom u Gradišću.