Izbornik

Posjet Tehničkoj školi N. Tesle u Vukovaru

Posjet Tehničkoj školi N. Tesle u Vukovaru

Pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević i njezina savjetnica Sanja Vladović  posjetile su 9. ožujka 2021. Tehničku školu Nikole Tesle u Vukovaru. Tom prilikom pravobraniteljica i savjetnica razgovarale su s ravnateljem škole Đorđem Lukićem te pedagogom Danijelom Panićem o radu škole te okolnostima u kojima se ostvaruju prava i interesi učenika.

U školi se školuju učenici na hrvatskom jeziku i latiničnom pismu te učenici na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu po A modelu za pripadnike nacionalnih manjina. Školu pohađa ukupno 396 učenika u 36 razrednih odjela, koji se obrazuju za više zanimanja. Ravnatelj Lukić naveo je kako je škola suvremeno organizirana te da su učenici vrlo uspješni u redovitim školskim postignućima i na natjecanjima na kojima pokazuju iznimne rezultate.

Nakon razgovora s ravnateljem i pedagogom, pravobraniteljica i savjetnica prisustvovale su preventivnoj aktivnosti za učenike koju su proveli djelatnici Ravnateljstva policije MUP-a RH koja se odnosila na prevenciju nasilja u navijačkim skupinama. (Foto: http://ss-tehnicka-ntesla-vu.skole.hr/)