Izbornik

Posjet zatvoru u Splitu

Posjet zatvoru u Splitu

Djeca zatvorenika 2014.AU okviru obilježavanja Međunarodnog tjedna djece čiji su roditelji u zatvoru, savjetnice pravobraniteljice za djecu Ana Babić i Branka Reić Kukoč obišle su 11. lipnja. 2014. Zatvor u Splitu.

 

Ove godine aktivnosti u više europskih zemalja usmjerene na zaštitu prava djece čiji su roditelji u zatvoru, u sklopu međunarodne akcije pod nazivom “Zločin nije moj, ali kazna ipak jest” (Not my Crime, Stil my Sentence) trajat će kroz cijeli mjesec lipanj. Sve kaznene ustanove u Republici Hrvatskoj na različite načine obilježit će ovaj mjesec te pokušati pridonijeti senzibilizaciji stručne i šire javnosti za poteškoće s kojima se suočava ova skupina djece te samoj djeci olakšati održavanje kontakta i bliskosti s roditeljem koji je u zatvoru.

Prilikom posjeta savjetnice su razgovarale s upraviteljem zatvora Ognjenom Džajom i socijalnom radnicom, voditeljicom tretmana Anom Bolančom Levačić te obišle prostore u kojima se odvijaju posjeti djece roditeljima koji su u istražnom zatvoru i na izdržavanju zatvorske kazne.

Više o europskoj lipanjskoj kampanji posvećenoj zaštiti prava djece čiji su roditelji u zatvoru pročitajte na http://www.notmycrimestillmysentence.org/.