Izbornik

Pravobraniteljica na tribini ELSA-e

Pravobraniteljica na tribini ELSA-e

ElsaNa poziv Europske udruge studenata prava Zagreb (ELSA) pravobraniteljica Mila Jelavić sudjelovala je na tribini održanoj 20. ožujka 2013. na Pravnom fakultetu u Zagrebu. Tema tribine bila je zaštita djece od seksualnog zlostavljanja, a njezin rad pratilo je tridesetak studenata, članova udruge.

 

Prošle godine ELSA je sudjelovala u kampanji Vijeća Europe “Jedno od petero” (One in Five) provodeći istraživanje o tome kako su nacionalna zakonodavstva u 23 države Europe, ujedno članice ELSA-e mreže, provele rješenja i mjere koje propisuje Konvencija Vijeća  Europe o zaštiti djece od seksualnog iskorištavanja i seksualnog zlostavljanja. Tribina je organizirana kao završetak tog istraživanja u Hrvatskoj. Istog je dana u zgradi Europskog parlamenta pred brojnim stranim stručnjacima predstavljeno cjelokupno izvješće o ovom istraživanju.

Pravobraniteljica Jelavić održala je izlaganje “Značenje Konvencije VE o zaštiti djece od seksualnog iskorištavanja i seksualnog zlostavljanja”. Tom prigodom uručena joj je i Zahvalnica za sudjelovanje u projektu ELSA Day u Zagrebu All different all together.

Drugo izlaganje na tribini održala je psihologinja Marija Crnković iz Poliklinike za zaštitu djece Grada Zagreba.