Izbornik

Pravobraniteljica održala predavanje za studente pedagogije

Pedagizi Male3U posjet pravobraniteljici za djecu i Maloj kući dječjih prava 25. svibnja 2017. došli su studenti pedagogije sa zagrebačkog Filozofskog fakulteta kako bi se upoznali s njezinim ovlastima te područjima i načinom djelovanja u zaštiti dječjih prava. Riječ je o grupi od tridesetak studenata druge (završne) godine diplomskoga studija, koji pohađaju kolegij Prava djeteta na odgoj i obrazovanje kod prof. dr. sc. Dubravke Maleš s Odsjeka za pedagogiju.

Pravobraniteljica doc. dr. sc. Ivana Milas Klarić predstavila im je osnivanje, svrhu i misiju institucije Pravobranitelja za djecu, opisala ustroj svojega Ureda i poslove kojima se bavi, kao i svoje inicijative u raznim područjima. Zajedno sa savjetnicom Majom Flego prikazala je neke tendencije u stanju prava djece koje proizlaze iz godišnjih izvješća o radu pravobraniteljice, a posebnu pažnju posvetile su dionici obrazovnih prava djece i povredama prava na obrazovanje.
Profesorica Maleš i studenti interesirali su se za pojedina pitanja iz područja zaštite prava djece, primjerice participaciju djece, kao i za brojne situacije u obavljanju posla pravobraniteljice i mogućnosti njezina djelovanja na općoj i pojedinačnoj razini.
Pravobraniteljica je pozvala studente da se u svome studiju i budućem radu posvete proučavanju prava djeteta te u tom smislu ponudila suradnju svojega Ureda.