Izbornik

Pravobraniteljica u Srednjoj školi Vrbovec

Pravobraniteljica u Srednjoj školi Vrbovec

Pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić i savjetnica Davorka Osmak Franjić posjetile su 29. studenoga 2016. Srednju školu Vrbovec u Vrbovcu. Poticaj njihovom dolasku bila je prezentacija učenice Petre Jurine, članice Mreže mladih savjetnika pravobraniteljice, koja je članovima Vijeća učenika predstavila rad pravobraniteljice i njezine Mreže mladih savjetnika te MMS-ovu Strategiju protiv vršnjačkog nasilja „Stop tišini koja boli!“.

Petra je učenica 1.a razreda Srednje škole Vrbovec i već je dvije godine aktivna članica Mreže mladih savjetnika pravobraniteljice za djecu. Nakon njezinog izlaganja, pravobraniteljica je razgovarala s učenicima o pravima djece i o njihovom životu i radu u školi te je odgovarala na njihova pitanja.

U sklopu posjeta, pravobraniteljica za djecu i njezina savjetnica obišle su prostore škole te su se sastale s ravnateljicom škole Mirjanom Pušić i socijalnim pedagogom Miroslavom Oršulićem. Razgovarale su s njima o organizaciji rada škole, o suradnji škole s drugim institucijama, o načinu na koji se škola nosi sa svakodnevnim izazovima vezanim za odgojno-obrazovni rad s djecom te o suradnji s roditeljima. (Foto: www.ssvrbovec.hr)