Izbornik

Pravobraniteljica uručila zahvalnice u Školi likovnih umjetnosti u Splitu

Pravobraniteljica uručila zahvalnice u Školi likovnih umjetnosti u Splitu

PLAKATizlozbePravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić je 24. veljače 2016. posjetila Školu likovnih umjetnosti u Splitu kako bi učenicima i djelatnicima škole predala zahvalnice za suradnju na projektu izrade Kalendara za 2016. godinu pod naslovom „Poznajem i poštujem dječja prava“, koji je rezultirao i istoimenom izložbom koja će veći dio godine biti postavljena u Maloj kući dječjih prava u Zagrebu. U projektu je sudjelovalo ukupno 46 učenika 2., 3. i 4. razreda te osam profesora koji su učenike vodili i podržavali u stvaralačkom procesu te sudjelovali u organizaciji događanja te oblikovanju i objavi publikacija u sklopu projekta. Svi oni dobili su zahvalnicu pravobraniteljice za svoj rad.

Cilj projekta bio je upoznati učenike s Konvencijom o pravima djeteta, približiti im tu tematiku i potaknuti ih na sudjelovanje u promociji dječjih prava. Tijekom jeseni učenici Škole likovnih umjetnosti sudjelovali su u radionici o pravima djece koju je vodila savjetnica pravobraniteljice Ana Babić. Zatim su, sa svojim profesorima, u različitim tehnikama kreirali radove vezane uz temu dječjih prava. Nastali učenički radovi su, u povodu Međunarodnog dana prava djeteta 20. studenoga 2015., izloženi u Maloj kući dječjih prava u Zagrebu te je upriličeno svečano otvaranje izložbe na kojem je, uz pravobraniteljicu i ravnatelja škole Mladena Bilankova, o svom doživljaju sudjelovanja u projktu govorila učenica Dominika Bilač.
Prilikom ponovnoga susreta u Splitu pravobraniteljica je zahvalila učenicima i djelatnicima škole na suradnji, uloženom trudu, vremenu i vrijednim i kreativnim radovima koje sada krase prostor Male kuće dječjih prava. Ravnatelj škole Mladen Bilankov također je, uime učenika i djelatnika škole, zahvalio pravobraniteljici za djecu što im je pružila priliku za sudjelovanje u vrijednom projektu. Tom prigodom ravnatelj je pravobraniteljici kao zahvalu poklonio jedan učenički rad te izrazio spremnost za nastavak suradnje. Na ovoj maloj svečanosti i druženju učenika i profesora s pravobraniteljicom bila je i njezina savjetnica Ana Babić. (Foto: plakat za izložbu “Poznajem i poštujem dječja prava”)