Izbornik

Predstavljen UNICEF-ov priručnik “Rastimo zajedno”

Predstavljen UNICEF-ov priručnik “Rastimo zajedno”

dijete.veseloPriručnik za roditelje “Rastimo zajedno”, čije su autorice Ninoslava Pećnik i Branka Starc,  predstavljen je 6. listopada 2010. u Zagrebu, kao zajednički projekt UNICEF-ovog ureda za Hrvatsku, Agencije za odgoj i obrazovanje i Grada Zagreba.

U sklopu UNICEF-ove akcije “Prve 3 su najvažnije” kreirane su radionice namijenjene roditeljima najmlađe djece pod nazivom “Rastimo zajedno”. Nakon trogodišnje uspješne provedbe tih radionica u više od 50 vrtića diljem Hrvatske, s više od 1400 uključenih roditelja, koji su bili i svojevrsni evaluatori programa, Ninoslava Pećnik i Branka Starc sažele su stečena iskustva i stručne preporuke u jedinstveni priručnik o suvremenom roditeljstvu.

Sljedeći korak je širenje radionica za roditelje na još veći broj dječjih vrtića kroz edukaciju odgajatelja koju će organizirati Agencija za odgoj i obrazovanje, a nastojat će se takvu potporu omogućiti i roditeljima čija djeca ne pohađaju dječji vrtić, rečeno je na predstavljanju knjige.  Toj prigodi nazočila je zamjenica pravobraniteljice za djecu Ester Radmilo.