Izbornik

Rijeka: Ambasadori Tića obilježili Dan sigurnijeg interneta

Rijeka: Ambasadori Tića obilježili Dan sigurnijeg interneta

“Ambasadori Tića” u Rijeci su 11. veljače 2020. obilježili Dan sigurnijeg interneta uz prigodne aktivnosti u riječkoj Gradskoj vijećnici.

“Ambasadori Tića” projekt su Dječjeg doma Tić u kojem već godinama učenice i učenici riječkih osnovnih škola sudjeluju u edukativnim radionicama te se zalažu za zaštitu dječjih prava i prevenciju nasilja nad djecom i među djecom. Dječji dom Tić Rijeka javna je ustanova socijalne skrbi koja pruža psihosocijalnu pomoć djeci, mladima i njihovim obiteljima kroz program poludnevnog boravka, savjetodavnu stručnu pomoć te preventivnu djelatnost.

Uz obilježavanje Dana sigurnijeg interneta, održana je svečanost na kojoj su sadašnji “ambasadori”, učenici osmih razreda, predali mandat učenicima šestih razreda koji će sljedeće dvije godine biti sedma generacija ambasadora Tića. Na početku svečanosti učenike su pozdravile ravnateljica Dječjeg doma Tić Tamara Žakula, voditeljica Službe za socijalnu skrb Grada Rijeke Maja Pudić i savjetnica pravobraniteljice za djecu Ana Albrecht Čekada, koja je djeci predstavila ulogu i djelovanje pravobraniteljstva za djecu..

Tom je prilikom istaknuto da su ciljevi projekta “Ambasadori Tića” potaknuti i uključiti djecu na aktivno sudjelovanje u preventivnim aktivnostima, informirati djecu o njihovim pravima i odgovornostima te ih poučiti o pojavnim oblicima nasilja kako bi ih mogla prepoznati i zaštititi se. Ciljevi su i ohrabriti djecu da samoinicijativno i pravovremeno poduzimaju raspoložive mjere za zaštitu svojih prava, omogućiti im da se izraze i predlože odraslima na koje se sve načine mogu zaštiti njihova prava i kako mogu prevenirati nasilje nad i među djecom te senzibilizirati stručnu i širu javnost na problem nasilja nad djecom i među djecom i osvijestiti važnost preventivnog djelovanja.

Više o projektu “Ambasadori Tića” pročitajte ovdje. (Foto: www.rijeka.hr)