Izbornik

Sastanak radi unapređenja sigurnosti djece u cestovnom prometu i na moru na području Splitsko-dalmatinske županije

Na inicijativu Ureda pravobraniteljice za djecu, u splitskom je Uredu 23. svibnja 2023. održan sastanak radi unapređenja sigurnosti djece u cestovnom prometu i na moru na području Splitsko-dalmatinske županije.

Savjetnice pravobraniteljice za djecu Branka Reić Kukoč, Ana Babić i Danijela Žagar sastale su se s predstavnicima Ministarstva unutarnjih poslova, Policijske uprave splitsko-dalmatinske Pericom Oreškovićem i Joškom Bendićem te Srđanom Kuščevićem iz Ravnateljstva civilne zaštite, Igorom Zuanićem iz Odjeka za promet i komunalno održavanje Grada Splita te tajnikom Auto kluba Split Igorom Podrugom.

Bila je to prilika da se rasprave problemi u području cestovne sigurnosti i sigirnosti na moru te razmotre daljnje mogućnosti djelovanja nadležnih tijela i subjekata u zaštiti prava i interesa djece. Tom su prilikom posebno razmotrene posebnosti grada i otočnih sredina, naročito za vrijeme turističke sezone, dostupni preventivni programi, ali i druga pitanja iz sigurnosti na moru, cestovne infrastrukture i komunalnog održavanja.

Nakon sastanka u Uredu, savjetnice su u pratnji tajnika Auto kluba Split Igora Podruga i policijskog službenika Perice Oreškovića iz Službe prometne policije, obišle školski preventivni poligon  u Parku mladeži na kojemu se provode različite preventivne aktivnosti s djecom radi zaštite u prometu.