Izbornik

Sastanak s predsjednikom Hrvatskog novinarskog društva

Sastanak s predsjednikom Hrvatskog novinarskog društva

IMK S.LekovicPravobraniteljica za djecu  Ivana Milas Klarić sastala se 7. srpnja 2015. s predsjednikom Hrvatskog novinarskog društva Sašom Lekovićem te s njim razgovarala o zaštiti prava djece u medijima i nastavku suradnje njezina Ureda s HND-om i Novinarskim vijećem časti.

S. Leković novi predsjednik HND-a, koji je tu dužnost preuzeo prije nekoliko mjeseci, dugogodišnji je nezavisni novinar i stručnjak u području istraživačkog novinarstva s međunarodnim ugledom u promicanju slobode medija i zaštite ljudskih prava.

Pravobraniteljica za djecu otprije surađuje s Hrvatskim novinarskim društvom, osobito na zajedničkim ciljevima poput afirmacije visokih profesionalnih standarda u izvještavanju medija o djeci, te je pozvala na nastavak suradnje i moguće zajedničke aktivnosti u edukaciji novinara. U listopadu ove godine, u povodu Dječjeg tjedna, pravobraniteljica će organizirati radionicu za novinare i urednike u Maloj kući dječjih prava te je predložila da i HND sudjeluje u toj aktivnosti, što je predsjednik HND-a prihvatio.

Na sastanku je bila i savjetnica pravobraniteljice za djecu Maja Flego.