Izbornik

Sastanak s ravnateljicama osnovnih škola u Dubrovniku

Sastanak s ravnateljicama osnovnih škola u Dubrovniku

pravobraniteljica MilasKlaric 1Pravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić održala je 29. travnja 2016. u Dubrovniku edukativni tematski sastanak s ravnateljicama i stručnim službama osnovnih škola na gradskom području, predstavnicima Vijeća za prevenciju kriminaliteta te drugim zainteresiranim stručnjacima. Sastanak je organizirao Upravni odjel za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo Grada Dubrovnika, a na inicijativu zamjenice gradonačelnika Tatjane Šimac Bonačić.
Ivana Milas Klarić predstavila je djelokrug i način rada svojega Ureda te ovlasti i nadležnosti pravobranitelja za djecu, ali i ovlasti škola u postupanju s problemima koji se javljaju u radu s djecom. Bilo je riječi i o funkcioniranju odgojno-obrazovnog sustava na nacionalnoj i lokalnoj razini.
Kao osnovni zaključak sastanka istaknuta je potreba za povećanjem kompetencija na svim razinama i za boljom međuresornom suradnjom u postupanju s različitim problemima koji se pojavljuju u radu s djecom. (Foto: www.dubrovnik.hr)