Izbornik

Sastanak s Udrugom Philip

Sastanak s Udrugom Philip

zdravstvena-zastitaU Uredu pravobraniteljice za djecu 2. svibnja 2012. održan je sastanak s predsjednikom Udruge Philip Branimirom Budakom. Udruga je svoje djelovanje usmjerila pomaganju bolesnoj djeci koja se nalaze na bolničkom liječenju, pružajući im podršku kroz radnu, ekspresivnu i kreativnu terapiju.

Volonteri Udruge, uglavnom studenti viših godina Edukacijsko-rehabilitacijskog, Učiteljskog i Filozofskog fakulteta, Fakulteta političkih znanosti, stomatologije i teologije, provode svoje aktivnosti u četiri zagrebačke bolnice: Dječjoj bolnici Srebrnjak, KBC Sestre Milosrdnice, Klinici za dječje bolesti Klaićeva i Specijaliziranoj bolnici za psihijatriju djece i mladeži Kukuljevićeva.

B. Budak predstavio je savjetnici pravobraniteljice za djecu Davorki Osmak Franjić djelovanje Udruge, navodeći kako su njezini volonteri svakodnevnim djelovanjem u bolnicama i na raznim odjelima mjesečno u kontaktu s gotovo 300 djece i njihovih roditelja. Izvijestio je i o teškoćama na koje nailaze nastojeći osigurati financijsku podršku za svoje projekte.

Ured pravobraniteljice za djecu zalaže se kroz svoje djelovanje za osiguranje najvišeg mogućeg standarda zdravstvene usluge i uvjeta u kojima se provodi liječenje djece. S obzirom na njihove potencijalno pozitivne učinke na djecu, provođenje radnih, ekspresivnih i kreativnih radionica smatramo važnim doprinosom humanizaciji bolničkog liječenja djece, pod pretpostavkom da je osigurano praćenje kvalitete njihove izvedbe i učinaka.