Izbornik

Seminar u Vukovaru “Učinimo korak naprijed”

Seminar u Vukovaru “Učinimo korak naprijed”

Vukovar01U organizaciji PRONI Centra za socijalno podučavanje, u partnerstvu s Gradom Vukovarom i Europskim domom, u Vukovaru je 4. lipnja 2014. održan tematski seminar “Učinimo korak naprijed”. Tom je prilikom predstavljen projekt, financiran sredstvima EU i Grada Vukovara, koji je PRONI Centar provodio 14 mjeseci za nezaposlene osobe. Svrha projekta bila je stjecanje znanja i vještina putem kojih će dugotrajno nezaposlene osobe iz Vukovara uspješnije konkurirati na tržištu rada.

 

Tijekom provođenja projekta održano je više radionica psihosocijalne podrške, izrade razvojnih planova, stjecanje znanja iz informatike i stranih jezika, grafičkog dizajna i stjecanja vještina izrade projekata u svrhu samozapošljavanja. Naglašeno je kako je i sam seminar organiziran od strane nezaposlenih osoba uključenih u projekt koje su imale priliku prezentirati stečene vještine.

Sudionici skupa poslušali su nekoliko vrijednih i korisnih izlaganja: pročelnice Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područnog ureda Vukovar Jasne Kolar, ravnateljice Centra za socijalnu skrb Vukovar Ljubice Mudri, predstavnika Grada Vukovara Dalibora Žigića te sudionice projekta Nevenke Novaković. Na seminaru je bila i savjetnica pravobraniteljice za djecu Sanja Vladović, koja je u svome obraćanju sudionicima istaknula važnost zapošljavanja roditelja i omogućavanja materijalne sigurnosti obitelji kao preduvjeta za zdrav i primjeren razvoj djece. Napomenula je i da su siromaštvo i socijalna isključenost roditelja, kao posljedice dugotrajne nezaposlenosti, često prepreka ostvarivanju brojnih prava njihove djece te pozdravila sve aktivnosti koje će utjecati na povećanje zapošljavanja u društvu. (Foto: www.vukovar.hr)