Izbornik

Slavonski Brod: Rasprava o djeci s poremećajima u ponašanju

Slavonski Brod: Rasprava o djeci s poremećajima u ponašanju

Slav.BrodU Slavonskom Brodu, u Velikoj vijećnici županijske uprave, 18. svibnja 2011. održan je Okrugli stol “Prava djece s poremećajima u ponašanju u školi”. Tom prilikom je izlaganje o zaštiti prava djece s poremećajima u ponašanju održala i savjetnica pravobraniteljice za djecu Sanja Vladović.

 Na skupu su sudjelovali predstavnici odgojno obrazovnih institucija, Obiteljskog centra, centara za socijalnu skrb i drugih institucija koje se bave poremećajima u ponašanju djece i mladih. Okrugli stol je moderirao predstavnik Županijskog savjeta za mlade Krešimir Škuljević, koji je i predstavio njihovu publikaciju “Kamo nakon Facebooka” posvećenu neformalnom obrazovanju mladih.

Skup su zajedno organizirali Povjerenstvo za provedbu mjera nacionalnog plana aktivnosti za prava i interese djece od 2006. do 2011., Koordinacija za provođenje mjera Nacionalne strategije prevencije poremećaja u ponašanju djece i mladih od 2009. do 2012., Koordinacije za praćenje provođenja nacionalnog programa za mlade od 2009. do 2010. te Savjet za mlade Brodsko-posavske županije. (Foto: www.sbtv.hr)