Izbornik

Slavonski Brod: Simpozij o prevenciji alkoholizma i kockanja među mladima

Slavonski Brod: Simpozij o prevenciji alkoholizma i kockanja među mladima

SlavBrofd.AlkoholU organizaciji Službe za zaštitu mentalnog zdravlja, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti Zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije i uz potporu Ministarstva zdravlja, 14. i 15. studenoga 2014. u Slavonskom Brodu je održan Drugi brodski simpozij o alkoholizmu i kockanju. “Prevencija ovisnosti kod mladih imperativ mentalnog zdravlja 21. stoljeća” bila je glavna tema simpozija u okviru koje su se odvijale rasprave u četiri podteme: prevencija i rizično ponašanje, rana intervencija i detekcija ovisnosti, psihosocijalni tretman rizičnog ponašanja i ovisnosti te terapijski pristup problemu zlouporabe alkohola i problematičnog kockanja kod mladih.

Za oko 140 sudionika raznih struka iz zdravstva, odgoja i obrazovanja, policije, socijalne skrbi, udruga i fakulteta, tijekom dva dana trajanja simpozija, predavanja i izlaganja održali su brojni stručnjaci. Predavanje pod naslovom “Uloga pravobraniteljice za djecu u Republici Hrvatskoj u ostvarivanju prava na zaštitu djece od svih oblika ovisnosti” održala je savjetnica pravobraniteljice za djecu Sanja Vladović.

Nakon svakog izlaganja na simpoziju uslijedila bi živa rasprava i razmjena iskustava s ciljem što boljeg informiranja i povezivanja svih sektora koji se bave prevencijom i liječenjem ovisnosti. (Foto: www.slavonski-brod.hr)