Izbornik

Smotra projekata o ljudskim pravima

Smotra projekata o ljudskim pravima

Smotra1_mU Zagrebu je 19. svibnja 2011. održana Smotra projekata iz područja Nacionalnog programa odgoja i obrazovanja za ljudska prava i demokratsko građanstvo. Na Smotri su sudjelovali učenici 47 osnovnih i srednjih škola koji su se predstavili plakatima i u usmenim izlaganjima iznijeli svoje viđenje rješavanja nekih od važnih problema koje uočavaju u svojim zajednicama. Učenici su se u svojim radovima osvrnuli na pitanja i teme poput kulturne baštine, volontiranja, prehrane, školskog turizma, ovisnosti i mnoge druge.

To je jedanaesta Smotra projekata iz Nacionalnog programa odgoja i obrazovanja za ljudska prava i demokratsko građanstvo, koju organiziraju Agencija za odgoj i obrazovanje i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa.

U Smotru su se uključile i predškolske ustanove pa je svoje projekte iz odgoja za ljudska prava i demokratsko građanstvo dan ranije predstavilo 10 dječjih vrtića. Jedan od zacijelo najvažnijih ciljeva sudjelovanja djece u ovakvim projektima je poticaj i osposobljavanje djece na uključivanje i aktivno sudjelovanje u zajednici u pitanjima i temama koje smatraju važnima i koje ih se tiču, a što bi dugoročno trebalo voditi njihovom osnaživanju za aktivan i odgovoran građanski  život u demokratskom društvu.

Iz Ureda pravobraniteljice za djecu na Smotri su sudjelovale zamjenica pravobraniteljice za djecu Ester Radmilo i savjetnica Davorka Osmak-Franjić. (Foto: www.azoo.hr)