Izbornik

Split: Rasprava o javnoj politici sporta u Hrvatskoj

Split: Rasprava o javnoj politici sporta u Hrvatskoj

mali plivaciPravobraniteljica za djecu Ivana Milas Klarić sudjelovala je na Okruglom stolu “Područje javne politike sporta u Republici Hrvatskoj u kontekstu decentralizacije”, koji su 24. veljače 2016. zajedno organizirali Ured državne uprave u Splitsko-dalmatinskoj županiji i Pravni fakultet u Splitu. Na skupu su sudjelovali predstavnici Kineziološkog fakulteta u Splitu, Agencije za odgoj i obrazovanje, Hrvatskog društva za športsko pravo te Splitskog saveza sportova, koji su, svaki u svojoj domeni, dali osvrt na problematiku iz područja sporta susreću u svome radu.

U ime organizatora, voditeljica Odjela za prosvjetu, kulturu, šport, informiranje i tehničku kulturu Nansi Ivanišević dala je pregled javne politike sporta u Republici Hrvatskoj, za koju je navela da ju karakterizira razgranatost, a istodobno nepovezanost sustava koji bi o toj javnoj politici trebao voditi brigu te izostanak temeljnih strateških dokumenata.
Pravobraniteljica za djecu upoznala je sudionike skupa sa stavovima i dosadašnjim prijedlozima koje je upućivala Ministarstvu znanosti obrazovanja i sporta radi zaštite prava i dobrobiti djece koja se bave sportom, a koji se dotiču dostupnosti sportskih sadržaja, kao i njihove kvalitete i sigurnosti. Potaknula je i pitanje uvođenja kolegija o pravima djece u sportu u okviru poslijediplomskog specijalističkog studija Športsko pravo.
Skup je pratila i savjetnica pravobraniteljice za djecu Branka Reić Kukoč.