Izbornik

Split: Stručni skup “Mladi u riziku – problem ili izazov za zajednicu”

Split: Stručni skup “Mladi u riziku – problem ili izazov za zajednicu”

most skup6 190716U organizaciji Udruge Most iz Splita 19. srpnja 2016. održan je regionalni stručni skup “Mladi u riziku – problem ili izazov za zajednicu”. Na skupu su predstavljeni rezultati projekta “Lokalne mreže podrške mladima u riziku – osnaženi, educirani, aktivni, zaposleni”. Projekt su partnerski provodili Udruga Most iz Splita, Grad Split, Zavod za javno zdravstvo Zadar i Udruga Mladi u EU iz Šibenika s ciljem širenja punktova podrške mladima u riziku u lokalnoj zajednici te educiranja i razvijanja kompetencija koje im mogu olakšati pristup tržištu rada.
Projekt je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda. Na Skupu su se kratkim filmom prezentirali rezultati rada s mladima u riziku u lokalnoj zajednici i mladima koji su izašli iz sustava alternativne skrbi. Ujedno je predstavljena web stranica “Mreža PUP”.
Uz predstavnike lokalne zajednice te stručnjake iz područja obrazovanja, zdravstva, socijalne skrbi i nevladinog sektora, na skupu je, kao predstavnica Ureda pravobraniteljice za djecu, sudjelovala savjetnica pravobraniteljice Ana Babić.