Izbornik

Stručni skup povodom obilježavanja Svjetskog dana socijalnog rada

Stručni skup povodom obilježavanja Svjetskog dana socijalnog rada

U organizaciji Hrvatske udruge socijalnog rada i Hrvatske komore socijalnih radnika u Zagrebu je 21. ožujka 2023. održan stručni skup pod nazivom „Poštivanje različitosti kroz zajedničko društveno djelovanje“ kojim je obilježen Svjetski dan socijalnog rada. U tom je kontekstu na skupu artikulirano više ključnih poruka o socijalnom radu, korisnicima i sustavu socijalne skrbi.

U radnom dijelu stručnog skupa održana je panel diskusija na temu „Reforma kao prilika“ u kojoj su  sudjelovali ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić, predstavnica akademske zajednice izv. prof. dr. sc. Olja Družić Ljubotina te predstavnice iz prakse socijalnog rada – v. d. voditeljica Područnog ureda Čakovec u Hrvatskom  zavodu za socijalni rad Alenka Bilić i predsjednica Hrvatske udruge socijalnih radnika Štefica Karačić.

Hrvatska udruga socijalnih radnika tradicionalno je i ove godine dodijelila nagrade socijalnim radnicima, ustanovama socijalne skrbi  i organizacijama civilnog društva koji su u proteklom razdoblju svojim znanjem, predanošću i odgovornim radom značajno doprinijeli razvoju profesije i boljoj zaštiti prava i interesa korisnika.

Svečanosti je prisustvovala i savjetnica pravobraniteljice za djecu Lidija Petrović.