Izbornik

Suradnja s Riječkim odvjetničkim zborom

Suradnja s Riječkim odvjetničkim zborom

Na poziv Riječkog odvjetničkog zbora Hrvatske odvjetničke komore, savjetnica pravobraniteljice za djecu Danijela Žagar sudjelovala je 13. lipnja 2019. na godišnjoj skupštini Riječkog odvjetničkog zbora, održanoj u Odvjetničkom klubu u Rijeci.

Skupštinu čine svi odvjetnici koji su članovi Riječkog odvjetničkog zbora te predstavnik odvjetničkih vježbenika Zbora, a uz njih su na godišnjoj sjednici sudjelovali i pozvani gosti. Uz predstavnicu Ureda pravobraniteljice za djecu, bili su tu i predsjednica Općinskog suda u Rijeci Vesna Katarinčić, predsjednik Upravnog suda u Rijeci Alen Rajko, predstavnik Hrvatske javnobilježničke komore javni bilježnik Stevan Pejnović, zatim predstavnica Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci izv. prof. dr. sc. Ivana Kunda te predstavnik Odvjetničkog zbora Istre.

Savjetnica Danijela Žagar pozdravila je sudionike i zahvalila predsjednici Riječkog odvjetničkog zbora Nadi Badurini na pozivu za sudjelovanje. U kratkom predstavljanju rada područnog Ureda pravobraniteljice za djecu u Rijeci i suradnje pravobraniteljice s Hrvatskom odvjetničkom komorom, pozvala je na daljnju suradnju u razmjeni informacija i zaštiti djece na regionalnoj razini. Također je pozvala odvjetnike da u svojim aktivnostima uvažavaju konvencijsko načelo zaštite najboljeg interesa djeteta, da ono uvijek bude temelj njihovoga postupanja te da u svome radu, neovisno o vrsti postupka, nikad ne izgube iz vida potrebe djeteta o čijim se pravima i interesima odlučuje.